Verhalen

Lars Dorssers

Geconditioneerd chauffeur Zwitserland

LowRes TSB 1

'’Mijn werk is meer dan alleen een baan; het is een passie.’’
Lars Dorssers, 24 jaar oud, vertelt over zijn werk als chauffeur. Met bijna 6 jaar ervaring achter het stuur en meer dan 2,5 jaar bij TSB , heeft hij zijn plek gevonden. Hij specialiseert zich in koeltransport naar Zwitserland en draagt een grote verantwoordelijkheid om zowel zijn eigen veiligheid als de kwaliteit van het transport te waarborgen.

Aantrekkingskracht van Zwitserland
Het aantrekkelijke aan zijn werk bij TSB is het Zwitserland-transport, dat hij als "de ideale afstand" beschouwt. Hoewel hij af en toe met collega's overrijdt, is het meestal een solitaire reis. Toch voelt Lars zich nooit alleen, want binnen het team van 13 chauffeurs en 12 voertuigen heerst een sterke dynamiek.

Van werk naar hobby: De trots van een chauffeur
Voor Lars is zijn werk meer dan alleen een baan; het is een passie. Hij legt uit: "Het is niet 'Ik moet werken, dus ik ga maar vrachtwagen rijden.’ Voor mij is het eerder 'Ik krijg de kans om mijn passie te volgen, elke dag achter het stuur zitten, de weg op gaan en de uitdagingen van mijn vak aangaan.’’

 ‘’Ik heb toch wel een gevoel van trots als ik bij een klant aankom die niet gemakkelijk bereikbaar is, bijvoorbeeld midden in een stad of woonwijk. De uitdaging om er veilig te komen, maakt mijn werk interessant."

De warme Zwitserse mentaliteit
Naast de uitdagingen waar hij soms mee te maken krijgt, waardeert Lars ook de vriendelijke en traditionele mentaliteit van de Zwitsers. "Ze zijn heel gastvrij en bieden je koffie aan voordat ze überhaupt vragen wat je komt doen," vertelt Lars. "Het voelt als thuiskomen."

De Voordelen van Kleinschaligheid bij TSB
Wat hem echt waardeert aan TSB is de kleinschaligheid. "Je hebt hier persoonlijk contact met iedereen, en het gaat niet allemaal via e-mail zoals in grotere bedrijven," merkt hij op. "Korte lijnen tussen alle betrokkenen zijn voor mij een grote plus."

De bedrijfsfeestjes bij TSB zijn toch wel een van de hoogtepunten van het jaar. "Het is gezellig om iedereen bij elkaar te zien, een biertje te drinken en te praten," zegt hij enthousiast.

Wanneer hij naar de toekomst kijkt, ziet Lars zichzelf nog vele jaren bij TSB. "Ik hoop dat we nog vele jaren vooruit kunnen," vertelt hij.

LowRes TSB 10
Shutterstock 1758362555